szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Ismét Kitaibel döntős volt iskolánk egyik tehetséges diákja

 

Horváth Vivien

A 2019-20-as tanév őszén, 2019. október 5-én Mosonmagyaróváron került megrendezésre a 41. Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntőjére, ahol iskolánkat Horváth Vivien 10.A osztályos tanuló képviselte.

A 3 fordulós megmérettetés (kiselőadás - ahol természet- vagy környezetvédelemmel kapcsolatos önálló munkáikat mutatják be, fajismeret - 200 növény és 200 állatfaj felismerése és latin nevük ismerete és teszt a Természetbúvár kijelölt cikkeiből) után a 15. helyen végzett Vivien.

Számunkra az idén kedvezőtlenül alakult az, hogy összevonták a szakgimnáziumok tanulóit a gimnáziumi diákokkal, akik alap órában tanulják a biológiát.

A szakgimnazisták között a 3. legjobb eredményt értük el.

S amire a legbüszkébbek vagyunk, hogy a kiselőadására 100 pontból 100-at kapott.

A kiselőadás témája: A szivárvány színei a természet festőnövény palettájáról - a kutatás során a Kiskunsági Nemzeti Park különböző területein (Szikra-Alpári rét, Fülöpháza és Bugac), valamint a Kecskeméti Arborétumban található festőnövények előfordulásának gyakoriságát vizsgálta Vivi, valamint iskolánk laboratóriumában festett természetes anyagokat, különböző festőnövényekkel.

Munkánkat segítették a Kiskunsági Nemzeti Park (Bártol Réka, Kis Viktor, Lucza Márk, Ludnai Tünde) és a Kefag Zrt. (Almási István, Barát Monika) munkatársai.

Köszönet illeti őket segítségükért.

Felkészítő tanára: Osza Gyöngyi