szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

ERASMUS+ élmények Barcelonában

 

2019. nyár

Már a Barceloniai gyakorlat meghirdetésekor izgulni kezdtünk a lehetőség hallatán. Nagyon boldogok voltunk mikor megtudtuk, hogy mi is a csapat része lehetünk. Vannak, akik első repülőútjukat köszönhetik az utazásnak. A szállásunkon szorosan összezárva 6 fős szobákban voltunk, amit nem bántunk. Az út után éreztük igazán, hogy csapatunk sokkal összetartóbb és ragaszkodóbb lett egymáshoz. Rengeteg látványossághoz látogattunk el (Gótikus negyed, Gaudi nevezetes alkotásai, Güell park, Sagrada Familia stb.) és különféle kalandokban volt részünk. Az egyik legnagyobb hatást a közeli tengerpart tette, ahova szinte minden nap lementünk fürdeni, kagylót gyűjteni vagy akár reggel a napfelkeltét megcsodálni.

A következő nagy élmény a munkahelyünk és a munkatársaink megismerése volt. A munkaidő hossza nem volt megterhelő, átlagosan 4-5 órát dolgoztunk. A munkatársaink, ahol tudtak segítettek nekünk, kedvesek és szeretetteljesek voltak, segítségükkel nemcsak az angol nyelv használatát gyakorolhattuk, de még a spanyolba is belekóstolhattunk egy kicsit. Voltak ismerős, de több új feladat is, például a modern eszközök (emelőgépek) használata, amivel megismerkedhettünk és elsajátíthattuk kezelésüket.

Ez az út egyszerre jelentett számunkra egy csodás élményt és egy megpróbáltatást is. Hiszen a legtöbben még sosem töltöttünk 3 hetet külön a családunktól, főleg nem külföldön. Az utolsó hét volt a legnehezebb, de szerencsére kísérőtanáraink segítségével a legnehezebb pillanatokat is átvészeltük.

Senki sem bánta meg, hogy részese volt a programnak, hiszen rengeteg szép emlékkel, nyelvgyakorlattal és tapasztalattal gazdagodhattunk.