szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Man-szigeti csiperósok a Szent-Györgyiben

 

Az idei nyáron különleges helyről fogadtunk vendégeket: a távoli, aprócska Man szigetről, mely az Ír- tenger ölelésében található, és leginkább a minden év júniusában megrendezett, rendkívül veszélyes pályán zajló TT (Tourist Trophy) motoros versenyről híres.

A 6 fős Manx Magic Choir két felnőtt kísérővel érkezett hozzánk, és az egy hetes fesztivál alatt iskolánk tanulóinak otthonában vendégeskedtek, sok alkalmat teremtve ezzel az angol nyelv gyakorlására. A csoport fogadását B. Horváth Judit tanárnő koordinálta.

Gazdag programot szerveztünk számukra, megismerhették városunk nevezetességeit egy QR-kódos városnéző sétán, amit Jáger Erzsébet tanárnő készített. Jártunk egyebek közt a Városháza dísztermében, a Leskowsky Hangszergyűjteményben, a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban és a Természet Házában. Részt vettünk az Európa Jövője által szervezett piknik napon, ahol sárkányhajózhattunk, és finom bográcsgulyást főzött nekünk Ködmön András tanár úr. Budapest látványosságaival is ismerkedtünk egy egynapos kiránduláson, megnéztük a Hősök terét, a Vajdahunyad várát, Országházat és a Szent István Bazilikát,és megkóstoltuk a rózsafagyit is. :) Természetesen a nagy melegben nem maradhatott el a fürdőzés a Kecskeméti Fürdőben. Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából 650 másodperces közös éneklésen vettünk részt a Nagytemplomban és megépítettük a 650 cm magas Warka-torony modelljét is (www.elmenymuhely.hu) . Az utolsó napon közös családi napot szerveztünk, pizzáztunk és kerti partival búcsúztattuk vendégeinket. Találkozunk jövő nyáron!