szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Szent-Györgyis csiperósok Dornbirnban ’17

 

2017. július 9-16 közt kulturális csereprogramban vett részt iskolánk 12 jelenlegi és egykori tanulója Kecskemét osztrák testvérvárosában, Dornbirnban. Csoportunkat a helyi ifjúsági munkacsoport, az OJAD fogadta és kalauzolta a bő egy hét során. Bepillantást nyerhettünk a hip-hop kultúra rétegeibe, a zenébe, a táncba és a graffitik világába.

Fűszer és gyógynövény workshopon vehettünk részt, megkóstolhattuk a helyi specialitást, a käsespätzle-t (négysajtos nokedli), jártunk sajtkészítő műhelyben, ahol megtudtuk, hogyan készül a híres hegyi sajt, és mi magunk is kipróbálhattunk egyes munkafolyamatokat. Voltunk közösen bowlingozni. és megismerkedhettünk a Dornbirn nevezetességeivel egy városismereti vetélkedő során.

Kirándulásokat tettünk a környéken: ellátogattunk Affenberg-Salembe, ahol Berber makákókat láthattunk testközelből, és ahol egy 40 családos gólyapopuláció él, a gólyák oda térnek vissza évről évre költeni. Csodás alpesi tájakon jártunk: patak-menti túrán vettünk részt a Shettereggen, ahol cipő nem maradt szárazon, de cserébe élvezhettük a lenyűgöző panorámát, a végeláthatatlan zöld réteket, a friss levegőt. Osztrák barátaink elvittek bennünket a közeli Bregenzbe, ahol megmártóztunk a kristálytiszta vizű Bodeni tóban, és vezetett túrán bejártuk a tavi színpadot és kulturális központot. A kiutazás egyik szervezője Ködmön András tanár úr volt, a csoportot Ignácz Bencéné és B. Horváth Judit tanárnők kísérték.

Bízunk benne, hogy a cserekapcsolat folytatódik, és a 2018-ban megrendezendő Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozón ismét, harmadik alkalommal is vendégül láthatjuk osztrák barátainkat. Ezúton is köszönjük az Európa Jövője Egyesület támogatását!

B. Horváth Judit

{%%inline:palyazatok/palyazatok-aside.html%%}


Ma 2022. november 30., szerda van.

Az összes hír