szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Isztambul 2015

 

Iskolánk két tanulójának (Kovács Anita (12.C) és Sára István (10.A) volt lehetősége részt venni Isztambulban, a MEF Tudományos Projekt versenyen 2015. május 4. és 8. között. A "TAKE A LENSE AT ME - FLORA UNDER MAGNIFIER" címet viselő project munkájukat mutatták be angol nyelven. A felkészülés során 25 növénybiológiai kísérletet végeztek el, melyről video felvételt készítettek, az ezek felhasználásával elkészült összegző rövidfilmeket egy diák, Varga Szabolcs (13.C) által készített honlapra töltötték fel magyar, angol és néhányat török nyelvű felirattal ellátva.

A videotár elkészítésével célunk a nagyközönség számára is elérhető, digitális információ megjelenítésére és kezelésére alkalmas növénytani kísérletsorozat létrehozása volt, mely felhasználható az oktatásban és a diákok egyéni ismeretszerzése során is.

Felkészítő tanáraik Osza Gyöngyi és Jáger Erzsébet voltak, Isztambulba Osza Gyöngyi tanárnő kísérte el őket. Nagyon nagy élmény volt a szereplés, egy ismeretlen kultúrával való találkozás, a hajóút a Boszporuszon, látogatás a Miniaturk-be, séta a Taksim téren, a Galata hídon, egy csodaszép mecset megtekintése (Yeni Cami), s a régi barátokkal való találkozás (Comenius program).

A versenyen megismerhettek diákokat, tanárokat és kutatókat más országokból (pl. Azerbajdzsán, Ciprus, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Malajzia, Svédország, Szlovénia, Törökország... ).

{%%inline:palyazatok/palyazatok-aside.html%%}


Ma 2024. február 27., kedd van.

Az összes hír