szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Az első találkozó Lengyelországban

 

2012. október 7-12.

A COMENIUS program keretein belül az első találkozó Lengyelországban került megrendezésre. Első nap minden diák röviden beszámolt saját országáról, iskolájáról, majd mindenki valamilyen hazai édességgel kedveskedett a többieknek. Életünk egyik legjobb hete volt. Sok új embert ismertünk meg, köztük lengyeleket, törököket, bolgárokat, szlovéneket és románokat. Rengeteg helyre eljutottunk (Auschwitz, Birkenau, Krakkó, Wieliczka, Czestochowa, Zakopane). Megnéztük a közeli szeméttelepet is Czestochowában, ahol a legmodernebb módszerekkel és gépekkel dolgozzák fel a hulladékot.

A wieliczkai sóbánya elképesztő élmény volt számunkra. Rengeteg szobrot, csillárt faragtak ki a bányászok az évtizedek során, de azt is láthattuk, hogyan változott a sóbányászat technikája.

A szállásunk Kamenica Polska-ban volt, ahol családoknál voltunk elhelyezve. Ez egy kis falu, barátságos lakókkal. A falu diákjai közül sokan röpiznek, "nagyon keményen tolják az ipart". Megnéztük pár edzésüket és még egy meccsre is elmentünk. Az emberek általában jobban élnek, mint nálunk.Nagyon barátságosakvoltak a lengyel családok, mindent megkaptunk tőlük, amire szükségünk volt. Egészségesebben étkeznek, mint mi. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak.

A lengyel diákok házibulikat szerveztek nekünk, amit soha nem felejtünk el. Most jöttünk rá igazán, hogy milyen fontos az angol nyelv , hiszen így minden külföldi diákkal tudtunk beszélgetni. Mikor megérkeztünk, mindenki félt, azt hittük nem tudunk angolul beszélni, de a hétvégére folyékonyan ment már.

Résztvevők: Csősz Nóra (12. B), Kónya János és Kisjuhász Nikolett (11. B), Kocsis Sarolta és Törteli Dóra (11. C)

Meeting Report, Poland 2012

{%%inline:palyazatok/palyazatok-aside.html%%}


Ma 2023. december 2., szombat van.

Az összes hír