szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Isztambul 2012

 

Az idén májusban immár 6. alkalommal képviselhettük hazánkat az isztambuli 21. Nemzetközi Projekt Kiállításon és Versenyen (21st MEF International Research Projects Exhibition and Contest). A kiállításon számos török iskola projektjét láthattuk, továbbá 52 diák érkezett 26 külföldi országból tanárai kíséretében, hogy bemutassák izgalmas biológia, kémia vagy fizika tudomány területein végzett kutatási projektjüket. A külföldi csapatok számára első alkalommal nyílt lehetőség versenyzésre is.

A projektmunkánk a "Szalakótavédelmi program a Kiskunságban" címet viselte. Standunk igen népszerű volt, csaknem minden kiállító felkereste, és számos látogató is érdeklődéssel hallgatta beszámolónkat a szalakótamentés terén végzett munkánkról. Mi is végiglátogattuk a többi standot, és ismerkedtünk a megannyi érdekes kutatás eredményével.

A vendéglátóink nagy szeretettel fogadtak bennünket, és szabadidős programokat is szerveztek számunkra: hajókáztunk a Boszporuszon, és megtekinthettük Isztambult a város legmagasabb épületének (Istambul Sapphire) tetejéről.

Köszönettel tartozunk Osza Gyöngyi tanárnőnek a projekt elkészítésében nyújtott segítségéért és támogatásáért, Fodorné B. Horváth Judit tanárnőnek a nyelvi felkészítésért és útmutatásért, valamint az iskola vezetőségének és Alapítványának, hogy lehetővé tették számunkra a részvételt ezen a felejthetetlen szakmai tanulmányúton.

Támogatóink: Kiskunsági Nemzeti Park, Szent-Györgyi Iskola Alapítvány a Tanulókért, Európa Jövője Egyesület.

{%%inline:palyazatok/palyazatok-aside.html%%}


Ma 2024. február 27., kedd van.

Az összes hír