szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Szent-Györgyi hét'10

 

Idén is színes programok várták a Szent-Györgyi Hét keretein belül az érdeklődőket, 2010. november 29. és december 5 közt.

- Hétfőtől péntekig a diákjaink által készített poszterek segítségével elmélyíthettük tudásunkat a magyar és magyar származású Nobel-díjasokról.

- Kedden két programra is sor került: az aulában egy kiállítás nyílt Szebellédiné Takács Jolán Anna és Nagy László tűzzománc-, akvarell-, pasztellképekből, linómetszetekből összeállított munkáiból, továbbá Piros Endre érdekfeszítő élménybeszámolóját hallgathattuk meg az Amerikai Egyesült Államok keleti partján tett látogatásáról.

- Szerdán, a hagyományoknak megfelelően iskolai ünnepségen emlékeztünk meg iskolánk névadójáról, majd átadásra került a Szent-Györgyi Díj. Idei díjazottjaink: Dunszt Istvánné, Gáspár Kinga és Szabó Lilla Rebeka.

Az ünnepség után iskolánk néhány volt diákja volt vendégünk egy kötetlen beszélgetésre. A délután folyamán lelkes tanulóink a házi ping-pong bajnokságon mérhették össze ügyességüket.

- Csütörtökön az aulában csere-bere és bolhapiac volt, délután lezajlott a szalagavató főpróbája.

- Pénteken 17 órától a várva-várt szalagavató ünnepségen, a szalagok feltűzése után megcsodálhattuk a végzős osztályok filmjeit és gyönyörű táncait: a palotást, a modern tánckoreográfiát a Rómeó és Júlia betétdalára, végül pedig az elmaradhatatlan keringőt.