szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

A 35. Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny

 

A mosonmagyaróvári döntőben az iskolai és a megyei fordulókon túljutó 125 versenyző mérte össze tudását természetvédelmi témájú, saját megfigyeléseken alapuló kiselőadásokkal és poszterekkel, valamint fajismereti feladatlap és teszt kitöltésével. Iskolánkból Kapocsi Szabina 9. osztályos szakközépiskolás kategóriában indult.

Szabina a fajismereti feladatlapot csoportjában a legjobb eredménnyel töltötte ki, szintén első lett a tesztfeladatok megoldásában, s kiselőadását, melyet a vetési varjak kecskeméti helyzetéről adott elő, a zsűri a második legjobb bemutatóként értékelte. Így összesítésben elsőként jutott a délutáni döntőbe. Az eredményekből kialakuló sorrend szerint az első öt-öt szakközépiskolás kerülhetett a döntőbe szombat délután, és az első nyolc-nyolc gimnazista vasárnap.

A végső megmérettetéshez a diákoknak ismerniük kellett Kitaibel Pál életét és munkásságát, a magyarországi nemzeti parkok jellemzőit. Szabina a szóbeli döntő 7 feladatának megoldása után végül országos 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Osza Gyöngyi.

Szabina a szóbeli döntő 7 feladatának megoldása után végül országos 2. helyezést ért el! (Felkészítő tanára: Osza Gyöngyi)

Gratulálunk!