szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Kitaibel 2009

 

Terjék Szilvia (10.C) a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi verseny 34. nemzetközi döntőjén (2009. április 24.-26., Mosonmagyaróvár) 9. helyezést ért el.

A döntő 3 részfeladatból áll: egy fajismereti feladatlapból, melynek megoldásához 200 növény- és 200 állatfaj felismerése és latin nevének ismerete szükséges, egy tesztfeladatlapból, amely megoldásához az Élet és tudomány, és a Természetbúvár közel 50 cikkét kell elolvasni és megjegyezni a versenyzőknek. A harmadik részben 5 perces kiselőadást adnak elő a versenyzők, melyben természetvédelemmel vagy környezetvédelemmel kapcsolatos kutatásaikról számolnak be. Szilvia idei munkája a Kecskeméti Arborétum éjjeli lepkéinek fénycsapdás befogásáról és faunisztikai vizsgálatáról szólt. Címe: "Éjjeli lepkék a Kecskeméti Arborétumban".

(A dolgozat letölthető INNEN, a prezentáció pedig INNEN.)

Ettől független a poszterek versenye, ahol az önálló munka összefoglalóját képekkel, térképpel, fajlistával kiegészítve tartalmazza az elkészített poszter. Az idén ebben a kategóriában a legjobbnak ítélte a zsűri munkánkat, így első díjat nyertünk.

(Köszönet érte Buday Balázsnak (11.C), aki a fénycsapdát rajzolta meg hozzá).

Terjék Szilvia felkészítője: Osza Gyöngyi. GRATULÁLUNK!