szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Még a nyáron történt: Segítettünk

 

Városunk adott otthont 2006. 06. 22. és 25-e között a Nemzeti Játékoknak. A megnyitó ünnepség a főtéren volt, közel 1000 résztvevő részvételével. A csapatok többek közt Magyarországról és a határon túlról érkeztek (németek, ukránok, lengyelek, szerbek). A lebonyolításban iskolánk 2 osztálya: a 14.A kisgyermekgondozók és a 13.A gyermekápolók aktívan részt vettek. Feladatuk volt a csapatok kísérése egyik helyszínről a másikra, ital és étel felelősök osztották a hideg vizet és szendvicseket a versenyzőknek, ezen felül figyeltek a tisztaságra és rendre.

A versenyzők 99%-a szellemi fogyatékkal élő fiatal volt. Különböző sportágakban történtek a megmérettetések: kosárlabda, atlétika, labdarúgás, úszás, kerékpár, görkorcsolya, mozgásélmény. Mi pedig akarva akaratlanul is együtt sírtunk-nevettünk a csapatokkal egy-egy kudarc vagy siker után.

Úgy gondolom, sokak nevében köszönetet mondhatok a Speciális Olimpia Szövetség Vezetőinek, hogy részt vehettünk ezen a sportversenyen, hiszen feledhetetlen élményben részesültünk.

"Érzéseink vannak, a szeretet történik
Az érzések az emberben laknak, de az ember a szeretetben lakik"

Orovecz Renáta (14.A csecsemő-kisgyermekgondozó)