szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Eddigi legnagyobb sportsikerünk!

 

Megérte elutazni az országos döntőre! A meghívást nyert 47 iskola közül csapatunk az összesített pontversenyben megszerezte a győzelmet. Nagy küzdelemben a Bolyait is legyőztük! Így a két kecskeméti csapat maga mögé utasította az országot. Soha ilyen sikert nem ért még el sem az iskola, sem a város!

GRATULÁLUNK !!!

A verseny a 2005/2006. tanévi Atlétika Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság V-VI. korcsoportos Országos Döntője (Budapest - UTE Atlétikai Stadion, 2005. október 13.)

Jól kezdõdött a nap. Az első versenyszámban (gerelyhajítás) - megjavítva a megyei döntõn elért eredményünket - elsõk lettünk. Biztosan utasítottuk magunk mögé a rivális másik kecskeméti csapatot - a Bolyait.

A gerely sikerén felbuzdulva lányaink súlylökésben is kitettek magukért, az eredmény: ezüstérem! És, ha egy üzlet beindul...: Magasugrás: 3. hely.

Diszkoszvetésben a cél a dobogó valamelyik helyének megcsípése volt. A lányok ismét hozták magukat. Mészáros Melinda egyéni csúcsa húzta maga után a csapatot egészen a 2. helyig.

A svédváltó (4 fő futja, az elsõ 100, a második 200, majd 300 és 400 métert) zárta a versenyt. Számunkra a tisztes helytállás volt a cél. A megszerzett 8. helyünk a középmezőnyt jelentette, de, mint a végelszámolásnál kitűnt, számunkra a 8. helyért kapott pontok jelentették a csapatgyőzelmet az összesített pontversenyben.

Végülis 4 ponttal, nagy versenyben előztük meg a 2. helyezett kecskeméti Bolyai Gimnáziumot. Jutalmul egy évig őrizhetjük a dr. Irányossyné Vértessy Katalin Vándorkupát.

Az összesített pontverseny eredménye (az országos döntőn ott volt 47 középiskola között):

  • I. Szent-Györgyi Albert Középiskola - 90 pont
  • II. Bolyai Gimnázium, Kecskemét - 86 pont
  • III. Vasvári Pál Gimnázium, Nyíregyháza - 80 pont

gerelyhajítás (24 pont): 1. hely (átlag: 31,8125 m), csapattagok: Laczi Edit, Nehéz Zsuzsanna, Mészáros Melinda, Prókai Anett, Borics Bettina

súlylökés (20 pont): 2. hely (átlag: 9,2775 m), csapattagok: Nehéz Zsuzsanna, Mészáros Melinda, Prókai Anett, Borics Bettina, Vasadi Viktória

diszkoszvetés (20 pont): 2. hely (átlag: 27,06 m), csapattagok: Nehéz Zsuzsanna, Mészáros Melinda, Prókai Anett, Prókai Anna, Borics Bettina

magasugrás (18 pont): 3. hely (átlag: 142,5 cm), csapattagok: Laczi Edit, Mészáros Melinda, Prókai Anett, Prókai Anna, Vasadi Viktória

svédváltó (8 pont): 8. hely (2:28,26), csapattagok: Laczi Edit, Mészáros Melinda, Prókai Anett, Vasadi Viktória