szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Diáknap - 2005

 Április elsején rendezték meg a hagyományos Diáknapot, amelyet a 12. évfolyam és a Diákönkormányzat közösen szervezett. Színes és színvonalas programok, előadások és vetélkedők vártak az érdeklődőkre. Kora reggeltől rúgták a focit a házibajnokság résztvevői.

A dermesztő szél sem vette el a csapatok lelkesedését. A megpróbáltatásért kárpótolta őket a futball szeretete. Legnézettebb a tanár-diák kosárlabdameccs volt. A diákok hősiesen helytálltak, a győzelem mégis a tanár csapaté lett. Persze csak azért, mert az irántuk érzett tiszteletből hagyták őket nyerni.

A tanárok mindent bevetettek ... és ... nyertek...

A "Szöszmöldében" ügyes kezek agyagozhattak, gyöngyöt fűzhettek, nemezelhettek, csomózhattak, rongybabát készíthettek. Az aszfaltrajzversenyen a következő kis történetet kellett az induló csapatoknak megjeleníteni. "Egyszer volt, hol nem volt, az esőerdőkön és a Nemzeti Parkokon túl volt egy Szürkeváros. Egyik reggel idegen érkezett a városba. A szürke város színessé változott, ahol a Zöld Lovag megfordult." A barátságtalan idő ellenére színes, derűs krétarajzok születtek.

A főzőversenyen először a vöröshagyma és krumpli pucolással kellett megbirkóznia a csapatoknak. Tanáraink gyakorlott mozdulatokkal keverték a bográcsban rotyogó paprikás krumplit. Az ő kezükben forgott legügyesebben a fakanál. Amit főztek, meg is ették, persze kis kuktáikkal közösen! Vendégeket is fogadtunk.

A Piarista Kollégium Diákszínjátszó csoportjának előadása nagy sikert aratott. A darab hozzájárult a nap vidám hangulatához. Filmvetítés, csocsó, pingpong, lengő teke várta a diákokat. Két csontváz és csontkapu jelezte, hogy itt ki belép, hagyjon fel minden reménnyel! Szellemjárással borzolhatták fel idegeiket a bátor vállalkozók. Hatalmas sikolyok jelezték, hogy a szellemek jól végezték dolgukat.

Kellemes meglepetés volt iskolánk diákjának és barátainak koncertje. Dob, szaxofon és konga ritmusára repült-perdült az ördögbot. A hangulat fantasztikus volt a karaoke teremben. Nem a tiszta énekhang számított, hanem a lelkesedés és a részvétel. A klubban "Gyógynövény kalauz" címmel előadást hallgathattak meg a résztvevők, majd Mongóliába utazhattak el (persze csak képzeletben) az útibeszámoló, dia és film segítségével.

A sok munkának meglett az eredménye. A Diáknap jól sikerült. Élményekben gazdag és színes napot tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a 12. évfolyam és a Diákönkormányzat lelkes csapatának!